HEL regnbåge över Köping

Om mig & HEL

Eva på HEL

För mig har människor och relationer alltid varit i fokus för min drivkraft. Att bry mig om, förstå, lyssna på, stödja o utveckla - såväl mig själv som andra - för att vi ska må bra, må bättre. Det har varit en naturlig del för mig i hela mitt liv och en stor del av mitt yrkesliv. Du kanske känner igen dig? Många av mina klienter stöttar andra privat och/eller professionellt.

Jag älskar också att se det bakomliggande i hur våra mänskliga varanden och mönster uppenbaras. Att få ihop pusselbitar som skapar förståelse av det som verkar svårt att greppa och att reda ut trassliga trådar av virrvarr och sätta ihop till synes lösryckta delar till en förståelig HELhet. Att "connecta the dots". Och att rent energimässigt lösa upp knutar och trådar och skapa nya kopplingar för att möjliggöra ny sikt och klarhet.

Både för att skapa balans och välmående men också för att stärka tillit och acceptans till oss som individer, som själar, i den här mänskliga kroppen här på Jorden. Att bidra till att vi uppskattar vårt unika varande o vår lika unika gåva till den här världen. När vi känner oss mer hemma i oss själva, är mer självsnälla o äger mer av vår inneboende kraft o storhet, då tänker jag att vi skapar en bättre värld här,  tillsammans.

Utbildning

Jag är utbildad inom beteendevetenskap/psykologi, innovation o förändringsledning på Mälardalens Högskola. Jag har läst friskvård på Sverigehälsan och läst till ACC-coach på Leapfrog. Numera kan jag titulera mig diplomerad Intuitiv Tarotvägledare® via Silvermåne, och har en mindfulnessintruktörsutbildning via LevNu och Sverigehälsan. 

Healingen jag använder mig av är förvärvad både spontant, dvs andligt aktiverad / downloadad intuitivt, dvs light language healingen (där jag ständigt förundras över nya nivåer) ~ samt att jag gått en 2,5 årig utbildning inom det Shamanska / Andiska Medicinhjulet, samt andra shamanska kurser, via Schamanka och Maiken Karlsen. Jag har även fördjupat mig ytterligare inom förståelsen av Light Language via kurser med Jamye Price från USA.

Human Design och annat spännande

Ett område som tar mer o mer plats i mitt liv (läs: ibland är helt besatt av ) är Human Design - som jag hittills är mestadels självlärd inom o har grottat ner mig i på egen hand sedan 2016 - och som jag möjligen kommer att studera vidare och troligen väva in mer i klientarbetet framöver. Har även dykt ner i grundläggande psykosyntes och Human Dynamics (ett annat system för personlig och interpersonell utveckling), för att nämna några ytterligare delar som hjälpt mig att fördjupa mig i det unikt mänskliga varandet.

Innovation och psykologi, de huvudämnen på högskolan där jag känt mig rejält hemma, har jag nu upptäckt på flera ställen i min Human Design karta, så kreativt nytänk och mänsklig utveckling på djupet, finns som naturliga delar inom mig och ligger nära den jag är i grunden. 

Mitt fokus har även länge dominerats av mindfulness och meditation och efter en tyst mindfulnessbaserad retreat och en mindfulnessinstruktörutbildning via LevNU och Sverigehälsan har jag personligen upplevt vikten av att landa in i den fysiska kroppen för att b la komma åt gamla trauman mm. Medveten närvaro i nuet, för att må bra och påverka vår tillvaro till det bättre o för att landa in i ett tillstånd av harmoniskt, stillsamt varande är verkligen A och O. 

Sen har vi ju livet självt
Den största utbildningen för de flesta av oss är väl ändå livet? Som onekligen innehåller valörer av diverse slag och som ständigt ger möjligheten att uppnå nya insikter och perspektiv. I mitt fall har jag tydligt sett att förändring och utveckling varit den röda tråden i mitt. Och tro mig, jag har befunnit mig i båda ändar av både hälsa o ohälsa, hjälpande och hjälpsökande. Så ljus o mörker, liv o död, upp och ner, är onekligen naturliga delar av livet. Ibland klarar vi av att hantera det på egen hand, ibland kan vi behöva guidning på vägen.  

Före och efter...
Och det som kanske för min del fick allt att ställas på sin spets och skaka om livet i stort som det såg ut då, det var den spontana Kundalinresningen jag hade 2004 som vände upp och ner på det mesta. Kundalinienergin är dock det verktyg jag ser som det allra mest potenta jag fått med mig, och som jag också använder mig av dagligen i healing av så väl dig som kommer till mig och i min egen inre läkning. Mer om det, om du vill veta finns här.

HEL som företag och förhållningssätt

Det mysiga behandlingsrummet för healing mm. på HEL i Köping

Företaget HEL - Holistic Enlightened Living - AB drivs sedan december 2021 som ett aktiebolag, även om namnet, idén och konceptet HEL funnits sedan 2018. En utmattning kom lite emellan och i och med det vet jag tydligt vad det innebär att känna sig decimerad i sitt varande, långt från att känna sig hel.

Idag ser jag det som att vi alla oavsett vad i grunden är HELa. Oavsett om det finns en önskan att må bättre, ”bli” en bättre version av oss själva, något mer, något annat, etc. Oavsett om vi kan känna oss något kantstötta, t om trasiga ibland, så är vår sanna essens, vår blåkopia, redan HEL. Vi har allt vi behöver inom oss. Tricket är dels att förstå det och anamma det på djupet och - tills det är tillräckligt integrerat inom oss och vi inser vad vi verkligen är - kan vi behöva fortsätta skala av de lager av präglade mönster som hindrar oss från att uppleva vår fulla potential.

Namnet HEL

Namnet HEL, som är en förkortning av Holistic Enlightened Living, symboliserar för mig en strävan efter att leva i enlighet med ett holistiskt - helhets - perspektiv, med medvetenhet i livet, ett upplyst sätt att leva, ett sätt att vara som präglas av närvaro med alltet. Såväl gällande oss som enskilda individer med allt vad det innebär, men också som ett kollektiv av individer som alla hör ihop. Ett vi med naturen, med Moder Jord, med Universum, med kosmos. Allt hänger ihop i enhet. Vi påverkar varandra och vi påverkas av varandra. Vi tillsammans utgör en HELhet med våra individuella unika bidrag. Det vi gör med och mot varandra gör vi med och mot oss själva och vice versa. HEL är också en del av orden HELig och HELAnde, och i Light Language koderna som förmedlas via kanaliering finns HELig Geometri som naturliga beståndsdelar, liksom i allt i Kosmos. Livet är förunderligt och jag slutar aldrig att förundras över det magiska i tillvaron.

Integrering

HEL för mig handlar också om att integrera alla delar av oss själva. Vårt ljus och våra skuggor, det inre barnet och vårt vuxna jag, det gudomliga feminina och heliga maskulina, men också att integrera hjärta och hjärna. Och inte minst att bjuda in de delar av oss som längtar efter att komma hem och få större utrymme. Helt enkelt att förena alla de delar som vill förenas inom var och en av oss, för att vi ska vara så HELa som vi bara kan. 

Det här är angeläget för mig...

Genuint intresse och närvaro
- Alla är fyllda av outnyttjad potential. Jag är intresserad av Dig och vill se Dig komma ännu mer till uttryck.

Individuella lösningar
- Vi är alla unika och svaren finns inom oss. Låt oss lyssna tillsammans på vad just Du behöver.
 
Intuition och innovation 
- När vi är Här och Nu kan vi intuitivt låta vägen visa sig. När vi följer vårt flöde, kan vi kreativt skapa det allra bästa för stunden. 

Hur vill du gå vidare?
Här kan du se mina olika behandlingsalternativ och bokadirekt.